Gent twee keer genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte

20 Mei 2021

Gent twee keer genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte

Niet één, maar twee projecten uit Gent zijn genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte. Het openleggen van de Reep en de heraanleg van Drongenplein sprongen bij de jury alvast in het oog. Stemmen voor de publieksprijs kan nog tot 31 mei via deze website.

Niet één, maar twee projecten uit Gent zijn genomineerd voor de Prijs Publieke Ruimte. Het openleggen van de Reep en de heraanleg van Drongenplein sprongen bij de jury alvast in het oog. Bij beide projecten is er een groot verschil in verblijfskwaliteit voor en na de heraanleg. Schepen Watteeuw is erg blij met de nominaties. "Het is een erkenning voor het werk dat onze stad verzet samen met de bewoners."

"Het is een erkenning voor het werk dat onze stad verzet samen met de bewoners." - Filip Watteeuw, schepen van Publieke Ruimte

Dialoog

Drongenplein doorliep een stevig participatieparcours waarbij ruim de tijd werd genomen om met de bewoners in dialoog te gaan. Zo kwamen stad en buurtbewoners tot een kwalitatieve heraanleg en gebruik van de publieke ruimte. Ook het openleggen van de Reep leidde tot een nieuw verworven stuk publieke ruimte waar het aangenaam vertoeven is.

Ontharden en verkoelen

Beide projecten scoren ook sterk op vlak van duurzaamheid. In Drongen werd heel wat onthard en door de Reep stroomt nu opnieuw oppervlaktewater wat een bijdrage levert aan de verkoeling van de stad en het opvangen van regenwater.

Stem hier nog tot 31 mei voor de publieksprijs.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.