Gent start proefproject met hondenpoeppalen

12 Juli 2018

Gent start proefproject met hondenpoeppalen

5 Juli 2018 Met meer dan 180 hondentoiletten en 3.000 afvalkorven streeft de Stad Gent ernaar om het openbaar domein hondenpoepvrij te houden. Deze week lanceerde Tine Heyse een proefproject met 5 hondenpoeppalen. Een extra experiment om het openbaar domein nog netter te krijgen.

Meer honden betekent meer nood aan voorzieningen. Naast, en in de plaats van, de bestaande hondentoiletten en afvalkorven, start de Stad daarom een experiment met hondenpoeppalen. Een kokervormige buis met een deksel bovenaan, waar enkel hondenpoepzakjes in mogen.

 

Maandag werd de eerste Gentse hondenpoeppaal vastgeschroefd door Tine, schepen van Dierenwelzijn.

“Met vijf exemplaren testen we de komende maanden of de hondenpoeppalen de bestaande voorzieningen kunnen aanvullen en op bepaalde plaatsen zelfs vervangen. De palen zijn gebruiksvriendelijk, goedkoop in onderhoud en nemen weinig plaats in op het openbaar domein. Als ze ook minder sluikstort aantrekken dan afvalkorven, dan bieden ze zeker een meerwaarde op het bestaande aanbod.”, aldus Tine.

 

Komende maanden wordt het gebruik en de impact van de palen op de omgeving nauwgezet onderzocht. Zo houdt de Stad Gent bij of de hondenpoeppalen correct gebruikt worden, of er hondenpoep in de omgeving op het openbaar domein te vinden is en of er sluikstort in de buurt aangetroffen wordt. Ook eventuele klachten worden nauwgezet bijgehouden. Op basis van de verzamelde gegevens werken we verder aan een totaalvisie rond hondenpoepvoorzieningen.