Gent krijgt een tweede “geknipt voor jeugdwerk”-straat

16 Maart 2019

Gent krijgt een tweede “geknipt voor jeugdwerk”-straat

Op vraag van KSA Sint Lieven Jongens en in goede samenwerking met buurtbewoners en de collega schepenen van Destelbergen opende Elke Decruynaere afgelopen zaterdag samen met Filip Watteeuw de 2de jeugdwerkstraat van Vlaanderen. Elke Decruynaere: “Een jeugdbeweging trekt heel wat jonge weggebruikers aan. Dankzij deze kleine ingreep kunnen we hun verkeersveiligheid fel verbeteren. De KSA Sint-Lieven Jongens vroeg zelf om maatregelen en we gaan hier met veel plezier op in. De Gentse jeugdwerkstraten zijn uniek in Vlaanderen, met dank aan de Jeugddienst om dit voor elkaar te krijgen.”

In navolging van de schoolstraten maken de Stad Gent en de gemeente Destelbergen een 'jeugdwerkstraat' van de Admiraaldreef.

Elke zaterdag zal de straat autovrij gemaakt worden bij de aanvang en aan het einde van de activiteit van de lokale jeugdbeweging KSA Sint-Lieven Jongens.

De jeugdbeweging was zelf vragende partij om de straat tijdelijk verkeersvrij te maken en zo de verkeersleefbaarheid voor de leden van de jeugdbewegingen sterk te verbeteren.

 

 

Heeft jouw jeugdbeweging ook interesse om een jeugdwerkstraat in te richten? Neem dan als de bliksem contact op met de Gentse Jeugddienst

Bekijk hier de reportage op AVS.

Lees hier het artikel op de website van Het Laatste Nieuws 'Admiraaldreef is voortaan verkeersvrije jeugdwerkstraat voor KSA Sint-Lieven'