Gent klaar voor verkeersverleidingssysteem?

16 Juni 2022

Gent klaar voor verkeersverleidingssysteem?

Tijdens drukke weekends zitten onze centrumparkings vaak overvol, maar rijden vele bestuurders toch tot in de binnenstad met files, uitstoot en lawaaioverlast tot gevolg. Maar wat als we autobestuurders sneller en beter informeren over volle parkings of verleiden tot parkeren aan de stadsrand? Lees hier hoe schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw en raadslid Sara Matthieu dat willen aanpakken.

Schepen voor Mobiliteit Filip Watteeuw komt binnenkort met een visienota hoe we bestuurders kunnen verleiden om zoveel mogelijk gebruik te maken van P&R-parkings.

De Stad zal op vraag van Sara contact opnemen met de verschillende navigatiesystemen om de data over beschikbare parkeerplaatsen en rijtijden te delen. 

Zo vermijden we dat autobestuurders automatisch de binnenstad inrijden. Bovendien komt er ook een nieuw verkeersgeleidingssysteem met real time info op LED borden over welke parkings nog vrije plaatsen hebben én welke je het snelst kan bereiken.

Informeren en files vermijden

Volgens raadslid Sara Matthieu gebruiken veel automobilisten een navigatiesysteem zoals Waze of Google Maps om naar Gent te komen.

De stad zal op vraag van Sara contact opnemen met de verschillende aanbieders om de data over beschikbare parkeerplaatsen en rijtijden te delen. Zo zijn bestuurders beter geïnformeerd en kunnen we files voortaan vermijden. 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? 
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van het nieuws van en over Filip? 
Schrijf je dan in op de persoonlijke nieuwsbrief van Filip.