Gent is een nieuwe groene speelplek rijker

27 Mei 2021

Gent is een nieuwe groene speelplek rijker

De dichtbebouwde Muide heeft er sinds kort een mooi stukje groen bij. “Veel Gentenaars kennen de Voorhaven niet, maar het is echt de moeite waard om deze plek te ontdekken.”

Tweede leven

De Oude Dokken worden al een tijdje gerenoveerd. Stukje bij beetje krijgt deze industriële site een tweede leven. De dichtbebouwde Muide krijgt er zo kwalitatieve buitenruimte bij. Vorige week opende Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw er een nieuw stuk groen.

"Er is ruimte voor wandelaars, fietsers en speelvogels. Het is echt de moeite waard om deze plek te ontdekken.” - Filip Watteeuw, schepen van Publieke Ruimte

“Met dit schitterend nieuw stuk groen geven we de Voorhaven een tweede leven. Er is ruimte voor wandelaars, fietsers en speelvogels. Veel Gentenaars kennen de Voorhaven niet goed, maar onbekend is onbemind. Het is echt de moeite waard om deze plek te ontdekken.”

Ontharden x 3500

Ruim 3500 vierkante meter werd onthard en ingezaaid op de locatie waar vroeger loods 21 stond. Er is ook een speeltuin, een basketbalveld en picknickbanken. Om de link met het verleden in de verf te zetten staan er twee oude wagons, zijn de sporen hersteld en verwijzen de kasseien naar de vroegere aanleg.

De loods 21 wordt gesymboliseerd door een pergola die later zal begroeien. Van bovenop de pergola heb je een schitterend zicht over de stad.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.