Gent, Europese jongerenhoofdstad in 2024?

07 Februari 2019

Gent, Europese jongerenhoofdstad in 2024?

De voorbije legislatuur zorgde de ambitie om Gent als kindvriendelijke stad op de kaart te zetten voor heel wat dynamiek. Nu wil het stadsbestuur meer inzetten op jongeren. Deze ambitie staat in het bestuursakkoord.  Schepen Decruynaere vatte de koe bij de horens en ging samen met de burgemeester bij Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz om steun vragen.  Het was een positief gesprek.

“Dit gesprek was een eerste mijlpaal in de voorbereiding. Maar we willen vooral jongeren zelf, de jeugdraad en het middenveld een centrale rol laten spelen om van Gent een stad voor en door jongeren te maken. Zij moeten de eerste rol opnemen in het uitwerken van thema’s, activiteiten en beleidsvoorstellen." - Elke Decruynaere

“Dit gesprek was een eerste mijlpaal in de voorbereiding. Maar we willen vooral jongeren zelf, de jeugdraad en het middenveld een centrale rol laten spelen om van Gent een stad voor en door jongeren te maken. Zij moeten de eerste rol opnemen in het uitwerken van thema’s, activiteiten en beleidsvoorstellen”, zegt Elke.

Elk jaar krijgt een nieuwe Europese stad de titel Europese Jongerenhoofdstad toegekend.  Elke kandidaat moet aantonen dat er sterk geïnvesteerd wordt in jongeren, en tegelijkertijd frisse ideeën heeft voor een ambitieus jongerenbeleid.  Onmogelijk kan dit voor onze Stad en onze jongeren niet zijn, met ons ambitieus bestuursakkoord.  Met de troeven van onze Stad gaan we de uitdaging graag aan.