Gent een echte loopstad

06 Juni 2019

Gent een echte loopstad

Raadslid Bert Misplon wou weten of het mogelijk was om een Finse looppiste aan te leggen langs de Scheldedijk. In de Gentbrugse Meersen wordt namelijk een heel ruime nieuwe sportcluster aangelegd met o.a. voetbal, honkbal en cricketvelden en dus ook een Finse looppiste van +-1km. Heel veel sporters gaan zich hier kunnen uitleven.

“De Gentbrugse Meersen zijn ondertussen een echte loophotspot geworden. De lopers vanuit het centrum van Gent lopen langs de Scheldedijk tot daar. Dat is een heel mooie route maar wel op een harde ondergrond wat niet ideaal is voor de gewrichten”, aldus Bert.

Raadslid Misplon stelde aan schepen Bracke de vraag of het niet mogelijk zou zijn om langs de Scheldedijk vanaf Gentbruggebrug tot aan de sportcluster ook een houtsnipperpad aan te leggen. Maar zo’n Finse piste langs de Scheldedijk is technisch niet haalbaar. Op vraag van Bert gaat de schepen samen met de diensten kijken welke looproutes er extra langs de Gentse waterwegen aangelegd kunnen worden. Zo kan Gent zijn status als echte loopstad nog meer onderstrepen!