Groen gaat in Gent in 2024 volop voor de zachte stad met Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui als lijsttrekkersduo

10 Juni 2023

Groen gaat in Gent in 2024 volop voor de zachte stad met Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui als lijsttrekkersduo

Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui gaan als duo de lijst van Groen in Gent trekken voor de lokale verkiezingen in oktober 2024.

Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui gaan als duo de lijst van Groen in Gent trekken voor de lokale verkiezingen in oktober 2024. Daarbij zetten ze volop in op de transformatie van Gent tot zachte stad. Ze roepen de Gentenaars die hier aan willen meewerken expliciet op om met hen in gesprek te gaan.

Een duo. Een droom. Een toekomst.

De ledenvergadering van Groen Gent duidde op vrijdagavond 9 juni met groot enthousiasme Hafsa El-Bazioui en Filip Watteeuw aan als lijsttrekkersduo voor de lokale verkiezingen van oktober 2024. Filip en Hafsa stellen zich bewust in duo voor aan de Gentse kiezer, want een stad besturen is immers het werk van een team.

Groen Gent bestuurt anders en wil dat ook in de toekomst blijven doen: duidelijk en ambitieus, ook in de toekomst. Maar Groen Gent bestuurt ook open, positief en zonder schroom. En vooral: samen, als duo en als team.

"Samen met Hafsa wil ik het team van Groen Gent dragen zodat we samen met iedereen die Gent, de Gentenaars en onze planeet graag ziet onze schouders kunnen zetten onder een groen Gent. Nu, in 2024 én daarna." - Filip Watteeuw

Filip Watteeuw bevestigt: "Samen met Hafsa wil ik het team van Groen Gent dragen zodat we samen met iedereen die Gent, de Gentenaars en onze planeet graag ziet onze schouders kunnen zetten onder een groen Gent. Nu, in 2024 én daarna."

Als duo zullen Hafsa en Filip gezamenlijk en gelijkwaardig vorm geven aan de toekomstplannen voor Gent. Hun verscheidenheid is tegelijk wat hen verbindt en een sterk duo maakt om onze lijst te trekken.

Hafsa El-Bazioui licht toe: "Filip en ik hebben als duo een sterke gemeenschappelijke basis, hoe verschillend we ook overkomen. Zoals veel Gentenaars anders zijn en we toch allemaal Gentenaar zijn. Verschillend zijn én elkaar vinden in de liefde voor deze stad en haar bewoners. Dat is de manier waarop wij deze stad willen besturen."

Gent als 'zachte stad'

Samen ijveren Filip en Hafsa voor Gent als zachte stad: een stad waar we elkaar kunnen ontmoeten, een stad die klaar is voor de toekomst en waar iedereen op een gelijkwaardige manier deel van uitmaakt. 

"Gent als zachte stad is een stad waar we de fast forward knop indrukken op vlak van natuur en klimaat. Het is een stad waar we armoede aanpakken, niet de mensen in armoede." - Hafsa El-Bazioui

"Gent als zachte stad is een stad waar we de fast forward knop indrukken op vlak van natuur en klimaat. Het is een stad waar we armoede aanpakken, niet de mensen in armoede. Gent als zachte stad biedt de zachte weggebruiker, jong en oud, veiligheid."

"Het is een stad waar we voluit investeren voor al die Gentenaars die moeite hebben om aan een betaalbare woning te geraken. Waar onze kinderen en jongeren zichzelf kunnen zijn, vertrouwen opbouwen en zich ten volle ontwikkelen: in de crèche, de klas, de jeugdbeweging, in het nachtleven ...", aldus Hafsa El-Bazioui.

Oproep aan alle Gentenaars die willen meedenken.

Met Groen Gent start nu een traject voor de opbouw van het verkiezingsprogramma richting oktober 2024. Dat gebeurt met de lokale partij afdelingen, met Jong Groen Gent en de thematische werkgroepen van Groen Gent.

We gaan in gesprek met Gentenaars en de vele Gentse middenveldorganisaties die inspiratie bieden en meedenken.

We lanceren vandaag ook de expliciete oproep aan iedereen die constructief wil bijdragen aan het realiseren van Gent als zachte stad. Bekijk hieronder onze video hierover:

Hafsa en Filip nemen als lijsttrekkersduo de komende maanden graag de tijd om hierover van gedachten te wisselen in enkele informele contactmomenten. Gentenaars met frisse ideeën kunnen deze nu al delen via [email protected] of op www.groengent.be/dromenovergent