Gent als motor van een krachtig stadsregionaal tewerkstellingsbeleid

24 Januari 2019

Gent als motor van een krachtig stadsregionaal tewerkstellingsbeleid

Afgelopen dinsdag gaf schepen Bram Van Braeckevelt - als kersvers voorzitter - de Nieuwjaarsspeech bij 'Gent, Stad in Werking' (GSIW), het uniek en open partnerschap voor meer en beter werk in Gent. Bram benadrukte dat het cruciaal is dat Gent zélf de motor van een krachtig stadsregionaal tewerkstellingsbeleid kan zijn. 

“Een goeie job is een krachtige hefboom voor sociale stijging en een goed leven. Meer dan ooit moeten we bij ons arbeidsmarktbeleid de mens centraal stellen." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk

Laat er ons niet flauw over doen: vandaag is de inzet van Vlaamse middelen onvoldoende op de Gentse noden afgestemd. Daarom gelooft Bram sterk in het Arbeidspact dat heldere doelstellingen, prioriteiten en acties zal formuleren. En als naar goede Gentse traditie de krachten gebundeld worden, zullen we samen heel wat kunnen realiseren.

Bram Van Braeckevelt: “Een goeie job is een krachtige hefboom voor sociale stijging en een goed leven. Meer dan ooit moeten we bij ons arbeidsmarktbeleid de mens centraal stellen: inzetten op creativiteit, talenten en oplossingen op maat waarbij elke vorm van discriminatie of racisme onaanvaardbaar zijn. De job van de lokale overheid en van de schepen van Werk is het bieden van perspectief, de mensen de mogelijkheid geven om hun dromen waar te maken.”