Geknipt voor het jeugdwerk

29 Maart 2018

Geknipt voor het jeugdwerk

#Gekniptvoorhetjeugdwerk! Met deze slogan opende schepen Elke Decruynaere de allereerste jeugdwerkstraat in Gent. 

“Na de schoolstraten starten we nu, en dat is uniek in Vlaanderen, met de jeugdwerkstraat als proefproject." - Elke Decruynaere, schepen van Jeugd

De lokale jeugdbeweging FOS De Wouw uit Gentbrugge was zelf vragende partij om de straat tijdelijk verkeersvrij te maken. Elke zaterdag zal de straat 'geknipt' worden (autovrij gemaakt) voor en na het beëindigen van de activiteit van de jeugdbeweging. De Jules van Biesbroeckstraat wordt daardoor de eerste 'geknipt voor jeugdwerk'-straat.

“Na de schoolstraten starten we nu, en dat is uniek in Vlaanderen, met de jeugdwerkstraat als proefproject. Een jeugdbeweging trekt heel wat jonge weggebruikers aan. Voor het stadsbestuur was het daarom logisch om in te gaan op de vraag van de FOS om de straat tijdelijk verkeersvrij te maken”, aldus Elke. 

De leidingsploeg is heel enthousiast en volgde enkele maanden geleden een cursus gemachtigd opzichter ter voorbereiding van de jeugdwerkstraat.

Andere jeugdverenigingen die hun straat ook graag 'geknipt' zien voor en na hun activiteit kunnen contact opnemen met de Jeugddienst.