Geen zwaar vrachtverkeer op Deinsesteenweg

01 Juli 2021

Geen zwaar vrachtverkeer op Deinsesteenweg

Goed nieuws voor de Drongenaars: Minister Peeters reageert positief op de Gentse vraag om de wegencategorisering van de Deinsesteenweg in Drongen aan te passen. Hierdoor zal bijvoorbeeld zwaar vrachtverkeer niet meer langs de steenweg  passeren. Raadslid Sara Matthieu: "Ik ben opgelucht dat leefbaarheid en veiligheid voorrang krijgen en dat deze autostrade door Drongen aangepakt wordt."

Drongen wordt al jaren in tweeën gesneden door de drukke Deinsesteenweg N466. Heel wat bewoners zijn volgens Sara terecht bezorgd over de onveilige situaties en leefbaarheid in de buurt.

Veiliger fietsen rond R4

"In april heb ik de situatie aangekaart in de gemeenteraad. Ik ben blij te horen dat het Vlaams Gewest gehoor geeft aan onze vraag en ook verder werk maakt van een veilig kruispunt met de Catriestraat, veiliger fietsen rond de R4 en vrijliggende fietspaden aan de rotonde met de Mariakerksesteenweg."

"Ik ben blij te horen dat het Vlaams Gewest gehoor geeft aan onze vraag en ook verder werk maakt van een veilig kruispunt met de Catriestraat." - Sara Matthieu, gemeenteraadslid

Volgens schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw zijn er drie manieren waarop de R4 verbonden is met de E40 en is de Deinsesteenweg de enige die door een woongebied loopt:

"Het is voor de leefbaarheid dus beter om kiezen voor de B402 aan de IKEA of de B403 in Merelbeke als verbinding. Het is nu aan Vlaanderen om te onderzoeken wat de beste oplossing is."

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.