Geen promo voor low-cost luchtvaart

24 Oktober 2019

Geen promo voor low-cost luchtvaart

Tijdens de gemeenteraad bedankte raadslid Karla Persyn schepen voor Toerisme Van Braeckevelt voor zijn beslissing uit de vzw ‘Toeristische ontsluiting West-Vlaanderen’ te stappen. We maken duidelijk dat investeren in luchtvaartmaatschappijen die voornamelijk draaien op low-costmaatschappijen niet passen bij waar onze stad voor staat, aldus Karla.

In zijn antwoord ging schepen van Toerisme Van Braeckevelt wat dieper in op de reden van vertrek uit de vzw die toeristen naar West-Vlaanderen (en vandaaruit naar Gent) wil halen. Die organisatie zette in op low-cost luchtvaart en de vlieghaven van Oostende. ‘Stad Gent staat voor duurzaamheid, ook wat toerisme betreft. Het is absurd dat we ons actief zouden inzetten om toeristen per low-cost vliegtuig naar Gent te brengen’, zegt de schepen.

"Stad Gent staat voor duurzaamheid, ook wat toerisme betreft. Het is absurd dat we ons actief zouden inzetten om toeristen per low-cost vliegtuig naar Gent te brengen." - Bram Van Braeckevelt, schepen van toerisme

Niet toevallig verwees de schepen hierbij naar The Guardian. In zijn editie van 19 oktober plaatste The Guardian Gent in de top-10 van Europese steden die te bezoeken zijn per trein. Daar zijn we uiteraard zeer fier op, want de trein is een duurzame manier om te reizen. We willen immers ook een duurzame stad zijn, die duurzaam toerisme promoot. Net daarom stappen we ook uit de vzw ‘toeristische ontsluiting West-Vlaanderen’. Want dat is een vzw die inzet op low-cost luchtvaart van en naar de vlieghaven van Oostende.

Ofschoon de bijdrage van de Stad aan de vzw niet dermate groot was, is dit symbolisch wel een belangrijke geste, aldus Karla.