Gault&Millau bekroont Foodsavers Gent met een duurzaamheidsprijs

09 Mei 2019

Gault&Millau bekroont Foodsavers Gent met een duurzaamheidsprijs

Stad Gent krijgt er opnieuw een ster bij van Gault&Millau. Deze keer gaat de ster niet naar een Gentse topchef, maar wel naar Foodsavers Gent. Op maandag 6 mei werd het project bekroond tijdens de Culinary Innovators Awards van Gault&Millau. Voor Foodsavers Gent is het al de 6de prijs sinds de opstart van het project.

Foodsavers Gent werd in maart 2017 opgestart als een logistiek platform dat voedseloverschotten uit de Gentse regio recupereert en herverdeelt naar armoedeverenigingen in Gent. Voedseloverschotten worden opgehaald in supermarkten en de veiling van Roeselare. Na een kwaliteitscontrole worden alle producten zo snel mogelijk geleverd aan Gentse sociale organisaties en sociale restaurants. Met Foodsavers Gent zetten Stad en OCMW in op het verminderen van de klimaatimpact van het Gentse voedselsysteem.

Schepen voor Milieu, Klimaat, Wonen en Noord-Zuid Tine Heyse: “Deze zesde prijs bewijst dat Foodsavers Gent een inspirerend project blijft voor velen. Foodsavers Gent vermindert niet alleen de milieu-impact van ons voedselsysteem, maar heeft ook een duidelijk maatschappelijk doel: dankzij het project krijgen kwetsbare personen kwaliteitsvolle en gezonde voeding aangeboden. Het project is een mooi voorbeeld van hoe we met vele partners samen het verschil kunnen maken.”