Foodsavers valt nu ook internationaal in de prijzen

06 September 2018

Foodsavers valt nu ook internationaal in de prijzen

Nadat Foodsavers Gent eerder al meerdere binnenlandse prijzen won, heeft het gezamenlijke project van Stad Gent en OCMW Gent nu ook een eerste keer prijs in het buitenland. Op 4 september won het project de Milan Pact Awards.   

Foodsavers Gent startte in maart 2017 en heeft sindsdien al zo’n 630 ton voedseloverschotten opgehaald en herverdeeld aan sociale organisaties. De overschotten zijn afkomstig van verschillende winkels en een veiling en worden door de sociale organisaties verdeeld aan mensen in armoede. Tine Heyse is tevreden: “Dit project toont aan dat we als lokale overheid, samen met vele partners, echt wel het verschil kunnen maken. Het stemt me hoopvol dat nu al verschillende binnenlandse steden ons voorbeeld volgen. En ik ben er zeker van dat we na het winnen van de Milan Pact Award ook buitenlandse steden zullen inspireren.”

De Milan Pact Awards gaan uit van het Milan Urban Food Policy Pact. Dit pact werd al door 176 steden wereldwijd ondertekend die inzetten op duurzamere stedelijke voedselsystemen. De awards belonen innovatieve projecten van steden die andere steden wereldwijd kunnen inspireren.

Foodsavers Gent is een gedeelde bevoegdheid van schepenen Rudy Coddens en Tine Heyse.