Fietsers beloond op Lichtfestival

18 November 2021

Fietsers beloond op Lichtfestival

Het Lichtfestival trekt volk, veel volk. Veel bezoekers met de wagen, maar ook een pak met de fiets. Schepen van Mobiliteit, Filip Watteeuw, noemt de tijdelijke fietsenstallingen in parking St-Michiels en het Coyendanspark een écht succes en zeker voor herhaling vatbaar: "De parking stond toch leeg en door de fietsenstallingen er in onder te brengen, maakten we ruimte vrij op het parcours voor de vele bezoekers aan het lichtfestival. Een win-win."

Zoals bij alle grote evenementen, wordt naar bezoekers gecommuniceerd om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Voor het Lichtfestival werd het aantal P&R-plaatsen tijdelijk uitgebreid en er werden extra bussen ingezet. Maar de toppers vorig weekend bleken de tijdelijke fietsenstallingen in de parking St-Michiels en het Coyendanspark.

Opportuniteiten

Bijna 21.000 fietsen in de tijdelijke fietsenstallingen, dat smaakt naar meer!

De parking St-Michiels was, wegens te dicht bij het parcours gelegen, niet toegankelijk voor automobilisten en stond daardoor grotendeels leeg. Een mooie opportuniteit om er tijdelijk een fietsenstalling in onder te brengen voor het vijfdaagse Lichtfestival. Fietsers vonden dankzij uitgebreide signalisatie en communicatie goed hun weg naar de overdekte en bewaakte fietsenstalling.

Klein onderhoud

Ter plaatse stond de Fietsambassade ook nog klaar om de banden wat op te pompen en de ketting te smeren. En dat wisten fietsers wel te smaken! Ruim 8.500 fietsers maakten gebruik van de parking. Op donderdagavond alleen al werden er 2.100 geteld. De tijdelijke fietsenstalling in het Coyendanspark was eveneens een succes. Meer dan 10.000 fietsen vonden er een plaatsje, met het hoogtepunt op donderdagavond met ruim 3.100. De fietsenstalling op Dok trok een 2000-tal fietsers. Conclusie: bijna 21.000 fietsen in de tijdelijke fietsenstallingen, dat smaakt naar meer!

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.