Op naar een fiets- en wandelvriendelijke Deinsesteenweg
22 April 2021

Drongen wordt al jaren in twee gesneden door de drukke Deinsesteenweg, wat zorgt voor onveilige situaties en de leefbaarheid aantast. Er zijn ook verschillende grote ontwikkelingen gepland die de leefbaarheid nog verder in het gedrang kunnen brengen. Sara deelt de bezorgdheden van de actiegroep 'Leefbaar Drongen' en legde die voor aan schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw.
Actiepunten
Heel concreet schreef het Gentse schepencollege bevoegd minister Peeters een brief met de volgende actiepunten voor het Vlaams Gewest:
- Een veilige verbinding voor fietsers en wandelaars naast de brug over de R4 tussen de Paddelstraat en Drongen
- Een nieuwe fietsbrug over de R4
- De Deinstesteenweg moet je makkelijker kunnen oversteken, Vlaanderen heeft al toegezegd vrijliggende fietspaden te voorzien bij de heraanleg van de Catriestraat
Leefkwaliteit garanderen
Voor Schepen Filip Watteeuw staan leefkwaliteit en verkeersveiligheid bij de toekomstige plannen centraal. Het Gentse schepencollege vraagt het Vlaams Gewest ook naar tijdelijke maatregelen zodat de bewoners van Drongen niet het slachtoffer worden. Dat is voor Sara erg belangrijk: "Drongen staat voor grote werken, waaronder de ontwikkeling van de Bostoensite, het GRUP Booiebos en het op en afrittencomplex van de E40. De Vlaamse Overheid is verantwoordelijk en moet het vrachtverkeer slim omleiden via verkeersfilters, vrachtwagensluizen en circulatiewijzigingen. Alleen zo kunnen we de leefkwaliteit voor bewoners garanderen."
Blijf op de hoogte
Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.