Fair Fashion Fest lokt 3.600 bezoekers

03 Mei 2018

Fair Fashion Fest lokt 3.600 bezoekers

De derde editie van het Fair Fashion Fest was opnieuw een schot in de roos. Met dank aan de tientallen organisaties en vrijwillige medewerkers. Maar liefst 3.600 bezoekers genoten in het MIAT van een dag vol eerlijke mode.

Tine: ‘Fair Fashion Fest illustreerde met haar duizenden bezoekers alweer dat eerlijke kledij en eerlijke mode geen marginaal fenomeen meer zijn.  Fair Fashion Fest is overigens geen eendagsvlieg. We zijn zeer trots dat er in Gent een twintigtal ethische kledingzaken zijn. Zij zetten zich elke dag in om de textielsector te verbeteren. Op gentfairtrade.be vind je ze allemaal terug.'

Met workshops, Fair Fashion Talks en challenges over eerlijke kledij werd uiteraard ingezet op informatie en sensibilisatie. De originele modeshow en de getuigenis van Lieve Blancquaert konden op heel wat interesse rekenen. En wie op zoek was naar een leuke outfit vond op de vijfde verdieping een ruim aanbod op de eerlijke modemarkt. Nieuw dit jaar waren de trouwkledij, een eerlijke yoga-uitrusting, recyclage jeans en tal van accessoires. Uiteraard ontbrak ook de Kringwinkel niet, want 2de hands is niet alleen hip maar ook ecologisch en maakt duurzame kledij ook budgetvriendelijk.

Ben jij nog op zoek naar eerlijke kledingstukken? Neem dan zeker een kijkje in de Inspiratiegids “Slow Fashion Forward” voor modebewuste en eerlijke alternatieven.