Evita Willaert aangeduid als nieuwe schepen voor Groen Gent ter opvolging van Elke Decruynaere

06 Mei 2022

Evita Willaert aangeduid als nieuwe schepen voor Groen Gent ter opvolging van Elke Decruynaere

Op een druk bijgewoond congres gaven de leden van Groen Gent vrijdagavond het vertrouwen aan het federaal parlementslid en gemeenteraadslid Evita Willaert om ontslagnemend schepen Elke Decruynaere op te volgen. Evita vervoegt daarmee de Groene ploeg in het Gentse college die verder bestaat uit Filip Watteeuw, Tine Heyse, Bram Van Braeckevelt en Hafsa El-Bazioui. 

Evita zal de bevoegdheden Onderwijs, Kinderopvang, Gezinsbeleid en Outreachend werk uitoefenen. Hafsa El-Bazioui, die schepen werd voor Groen op 1 januari 2022, neemt de bevoegdheid Jeugd over van Elke Decruynaere. 

Evita Willaert is inmiddels 12 jaar politiek actief voor Groen.

Ze startte haar lokale politieke carrière in 2011 als OCMW-raadslid en zetelt sinds 2014 in de Kamer. 

Quote: "Ik ben bijzonder dankbaar voor het vertrouwen dat ik krijg van onze leden om schepen te mogen worden in deze mooie stad. Met veel goesting en energie wil ik ervoor zorgen dat Gent een stad blijft waar alle kinderen, jongeren en de meest kwetsbare Gentenaars zich thuis voelen. Want dat is dé basisvoorwaarde om tot leren en ontplooiing te komen." 

Personalia

Evita Willaert ( 40 j ), mama van 2, woont in Ledeberg, is van opleiding licentiaat Afrikaanse talen en culturen en behaalde een postgraduaat Taalwetenschappen.

Ze stond meerdere jaren zelf voor de klas in het voltijds en deeltijds beroepsonderwijs. Daarna was ze wetenschappelijk en pedagogisch begeleider bij de Pedagogische Begeleidingsdienst van de stad Gent, voor de komst nog van het Onderwijscentrum. In 2012 werd ze doctoraal onderzoeker aan de Universiteit Gent, waar ze onderzoek deed naar meertaligheid in het onderwijs.

Sinds 2014 is ze federaal parlementslid voor Groen, waar ze zich focust op de thema's werk, pensioenen, armoedebestrijding en gelijke kansen. 

fotograaf: Stijn Noppen