Elke Gentenaar zicht op een boom

21 Augustus 2018

Elke Gentenaar zicht op een boom

"Elke Gentenaar moet zicht hebben op een boom!" Met dat uitgangspunt worden straten in de toekomst aangelegd of aangepast, aldus Filip Watteeuw. Vier straten aan het Citadelpark werden pas aangelegd en krijgen 38 nieuwe bomen. Ook in de Diksmuidestraat zijn nu de werken gestart om hiervan een aangenaam woonerf met 14 nieuwe bomen te maken.

In de Filips van Marnixstraat, Willem van Nassaustraat, Lamoraal van Egmontstraat en Hendrik van Brederodestraat werden zopas de werken afgerond. De vier straten in de buurt van het Citadelpark werden omgevormd van kale kasseistraten zonder groen naar aangename woonstraten met 38 nieuwe bomen, brede voetpaden en fietsenstallingen. Een deel van de bomen is al geplant, de rest volgt in het volgende plantseizoen.

Ook in de Diksmuidestraat zijn de werken gestart (zie plan en foto hieronder). Die zullen duren tot het einde van het jaar. Net als in de straten rond het Citadelpark, moeten de kasseien hier plaats ruimen voor een aangename woonstraat met veel bomen.

Nieuw uitgangspunt

"Dat moet het nieuwe uitgangspunt zijn," benadrukt Filip Watteeuw. "In elke straat die in de toekomst wordt aangelegd, moeten we zoveel als mogelijk groen inbrengen."

"Elke Gentenaar moet zicht hebben op een boom!" - Filip Watteeuw

Groen en sp.a willen ook in straten die niet worden heraangelegd, de volgende zes jaar 1.000 nieuwe bomen planten. "Elke Gentenaar moet zicht hebben op een boom," zegt Filip Watteeuw. "Daarom moeten we ook extra bomen planten in straten die voorlopig niet opnieuw worden aangelegd of die enkel nieuwe voetpaden of een nieuw wegdek krijgen."