Elk schooljaar een nieuwe basisschool erbij

11 Januari 2018

Elk schooljaar een nieuwe basisschool erbij

Vanaf februari kunnen ouders hun kinderen geboren in 2016 aanmelden voor een plaats in de kleuterklas. Ruim 3000 kinderen zullen toegeleid worden naar een school. Om deze kinderen te kunnen inschrijven, moest er op vlak van plaatsen een inhaaloperatie gebeuren. Want elk van deze kinderen verdient een plaats in een kwaliteitsvolle school.  

Gent is dé onderwijsstad van Vlaanderen en daar mogen we trots op zijn. We kunnen dat enkel behouden als we blijven investeren in ons onderwijs, zowel op pedagogisch als infrastructureel vlak.

Sinds september 2013 kwamen er dan ook 1.353 plaatsen in het Gentse basisonderwijs bij. Het stedelijk onderwijs doet daar volgend schooljaar nog eens 99 plaatsen bovenop. Een noodzakelijke groei om al de kleine Gentenaars een plaats op een school te geven. Maar daar stopt het niet. De komende jaren verwachten we nog uitbreidingen in onder andere Gentbrugge, Ledeberg, Malem, Brugse Poort en Mariakerke. Goed voor ongeveer 850 plaatsen.

Ondertussen kijken we ook al naar het secundair onderwijs, want kleine kinderen worden groot. Gesprekken over uitbreidingen vinden nu al plaats.

Samen met alle onderwijspartners zorgen we ervoor dat elk kind een plaats heeft in een school van hoge voorkeur.