Eind 2022 start IVAGO met asbestophaling aan huis

20 Januari 2022

Eind 2022 start IVAGO met asbestophaling aan huis

Op een gemeenteraadscommissie kondigde schepen Van Braeckevelt deze week aan dat IVAGO start met de ophaling van asbest aan huis. Burgers kunnen nu al met hun asbest terecht op het recyclagepark. Eind 2022 is er ook een ophaling aan huis mogelijk. 

"Zo breiden we de dienstverlening van IVAGO alweer uit en zorgen we voor een veilige ophaling en verwerking van asbest." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Openbare Netheid

"Met IVAGO willen we mee werk maken van een asbestveilige omgeving. De correcte afvoer van asbest is daarbij cruciaal", zei Van Braeckevelt. Om dat te kunnen organiseren diende IVAGO een subsidievoorstel in bij OVAM, de Vlaamse afvalmaatschappij. De afvalintercommunale kreeg daarop 660.860 euro om de komende drie jaar een systeem van asbestophaling aan huis uit te rollen. 

Meer dienstverlening, meer veiligheid

Het project wordt de komende weken verder voorbereid. Zo moeten de nodige materialen nog aangekocht worden, de communicatie worden opgemaakt etc. Want dit moet natuurlijk allemaal zo veilig mogelijk verlopen, voor de burgers én de ophalers.

"We hopen uiterlijk in het late najaar van 2022 van start te kunnen gaan met de veilige ophaling van asbest aan huis", gaf Bram nog mee tijdens de commissie. "Zo breiden we de dienstverlening van IVAGO alweer uit en zorgen we voor een veilige ophaling en verwerking van asbest."

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.