Eerste 'taalnamiddag' voor werkgevers

09 Februari 2023

Eerste 'taalnamiddag' voor werkgevers

"Door de krapte op de arbeidsmarkt en de diversiteit in de samenleving zijn er heel wat werknemers die het Nederlands niet als moedertaal hebben." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk

In de Sint-Pietersabdij in Gent kwamen deze week zo'n 40 Gentse ondernemers samen voor de eerste gratis 'taalnamiddag' aangeboden door de Stad Gent. Taalcoaches en andere experten tonen hoe bedrijven kunnen omgaan met meertaligheid op de werkvloer.

"In heel wat bedrijven is het Nederlands al lang niet meer de enige taal op de werkvloer", zegt schepen van Werk Bram Van Braeckevelt. "Door de krapte op de arbeidsmarkt en de diversiteit in de samenleving zijn er heel wat werknemers die het Nederlands niet als moedertaal hebben."

Om werkgevers daarin te ondersteunen, organiseerde de Stad Gent deze week een gratis taalnamiddag voor Gentse bedrijven in de Sint-Pietersabdij. Zo'n 40 Gentse ondernemers en HR-verantwoordelijken schreven zich in, een heus succes. 

"Sterk dat er zoveel ondernemingen van elkaar willen leren om nog beter met de Gentse diversiteit om te gaan. Want Gents talent mag niet verloren gaan op onze arbeidsmarkt." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk
Leren van elkaar

Tijdens de taalnamiddag delen taalcoaches hun inzichten vanuit de praktijk, getuigen werkgevers op hun beurt over de uitdagingen waarmee ze te maken krijgen en welke oplossingen werken of niet, en tot slot is er een beurs waarop ruim twintig organisaties hun expertise, oplossingen en digitale tools voorstellen.

Het is de eerste keer dat de Stad Gent experten en ondernemers op deze manier samenbrengt rond het thema meertaligheid.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.