Eerste drie volledig elektrische bussen rijden rond in Gent

03 Maart 2022

Eerste drie volledig elektrische bussen rijden rond in Gent

Gentenaars hebben er lang op moeten wachten: maar de eerste elektrische bussen rijden nu ook rond in Gent. Het is een eerste stap richting de volledige elektrificatie van het openbaar vervoer in onze Stad.

Drie jaar later dan voorzien rijden de eerste elektrische bussen rond in Gent. De bussen worden ingezet op lijn 6, dus langs het traject van Watersportbaan - Zuid - Dampoort - Muide - Wondelgem - Mariakerke. 

Drie maal goed nieuws

Deze bussen brengen drie maal goed nieuws:

1) ze zijn goed voor het klimaat, want ze zijn emissievrij en worden aangedreven met hernieuwbare energie,

2) ze zijn goed voor de Gentse luchtkwaliteit, want ze stoten geen kankerverwekkend roet en stikstofoxiden uit en

3) ze zijn geruisloos. Een belletje moet zelfs voetgangers en fietsers waarschuwen dat er een bus aankomt. Beter voor het milieu, aangenamer voor iedereen.

"Mijn hoop is uiteraard dat dit een startpunt is. Het is de bedoeling dat er in de nabije toekomst nog meer elektrische bussen bijkomen." - Tine Heyse, schepen van Milieu

"Mijn hoop is uiteraard dat dit een startpunt is. Het is de bedoeling dat er in de nabije toekomst nog meer elektrische bussen bijkomen", zegt schepen Tine Heyse. Vandaag rijden er nog steeds een vijftiental vervuilende dieselbussen rond in Gent.

Om de luchtkwaliteit verder te verbeteren in Gent is het belangrijk dat deze bussen snel vervangen worden. En dan liefst door geruisloze en schone elektrische bussen. 

We herinneren de Vlaamse regering graag aan haar engagement om tegen 2025 de stadskernen van de Vlaamse centrumsteden volledig emissievrij te bedienen. 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.