Een tunnel voor Dampoort?

21 Maart 2019

Een tunnel voor Dampoort?

Dampoort blijft een van de zwartste punten in onze stad qua verkeersveiligheid. De stad gaat volop voor een tunnelscenario om dit aan te pakken. Raadslid Sara Matthieu vroeg of Vlaanderen eindelijk ook aan boord is?

"Het is tijd dat Vlaanderen zich duidelijk uitspreekt voor een tunnel. Dat is het beste voor onze verkeersveiligheid, maar ook voor mobiliteit, geluid en ruimtelijke aspecten." - Sara Matthieu, fractieleider

Vorige jaar besliste de Stad dat het voorontwerp ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Dampoort zou worden opgemaakt op basis van het tunnelscenario. Tegelijkertijd kreeg de Stad van de Vlaamse Regering de kans om dit RUP zelf te lanceren. In januari 2019 keurden we de definitieve versie van het milieueffectrapport (MER) goed. Ook het stedenbouwkundig Masterplan en het syntheseplan komen er binnenkort aan. De belangrijke financiële studie van Ernst & Young is ook bijna afgewerkt.

Schepen Filip Watteeuw gaf aan dat het positief is dat Vlaanderen hier de Stad de lead laat nemen. Tegelijk stelt het Agentschap Wegen en Verkeer toch nog een aantal vragen bij de keuze voor een tunnel. Sara Matthieu: "Het is tijd dat Vlaanderen zich duidelijk uitspreekt voor een tunnel. Dat is het beste voor onze verkeersveiligheid, maar ook voor mobiliteit, geluid en ruimtelijke aspecten."