Een trofee met een verhaal

13 April 2023

Een trofee met een verhaal

"De prestatie van elke nieuwe winnaar wordt deel van de geschiedenis van de trofee." -  Evita Willaert, schepen van Onderwijs

Bij wedstrijden horen trofeeën en medailles. Maar ken je het: wanneer je eigen kast én die van je trotse oma te klein worden, dan laat je al eens een beker gaan om plaats te maken voor een nieuwe. 

Maar een trofee is vaak meer dan een object: er kunnen zeer goeie herinneringen aan vast hangen. Daarom startte Kringwinkel Open Plaats een leuk project voor winnaars die de emotionele waarde van hun oude trofeeën in ere willen houden. Gedoneerde bekers krijgen via hun upcycling-project een tweede leven, bij een nieuwe winnaar.

"Heel wat spullen kunnen we een tweede leven geven, zelfs de minst voor de hand liggende zaken zoals een trofee." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Openbaren Netheid

"Heel wat spullen kunnen we een tweede leven geven, zelfs de minst voor de hand liggende zaken zoals een trofee", zegt Bram Van Braeckevelt, schepen van Openbaren Netheid.

Een sterk symbool

Elke kras, elk deukje brengt een eigen verhaal. Hoe meer zo'n beker wordt doorgegeven van de ene sporter/schaker/wiskundekrak op de andere, hoe sterker dit symbool wordt. En hoe meer we recycleren.

"De prestatie van elke nieuwe winnaar wordt deel van de geschiedenis van de trofee." -  Evita Willaert, schepen van Onderwijs

Oproep aan Kevin De Bruyne

Soms worden, vanuit Stad Gent, bekers gedoneerd voor sport-of andere wedstrijden. Vorige week nog ging er zo'n 'preloved' beker richting de Gentse Roei- en Sportvereniging voor hun paasregatta.

Wie weet stond die beker ooit op het nachtkastje van onze lokale held en olympisch kampioen Bashir Abdi. En er is in het project zeker nog plaats voor meer. Dus, beste Kevin De Bruyne, als jouw kast te klein wordt: je weet ons te vinden he!

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.