Een steegjesplan voor Gent!

11 Januari 2018

Een steegjesplan voor Gent!

In Gent hebben we heel wat kleine steegjes en doorsteken, waar fietsers en voetgangers dankbaar gebruik van maken omdat het er veiliger en rustiger fietsen of wandelen is dan in grotere straten. Op vraag van Sara Matthieu lanceerde de Stad een heus plan om deze steegjes opnieuw aan te leggen voor meer comfort. Het Werregarenstraatje (Graffistraatje) werd al aangepakt, maar hoe staat het met de rest? 

“Het plan omvat maar liefst 20 straatjes die de Stad wil heraanleggen." Filip Watteeuw

“Het plan omvat maar liefst 20 straatjes die de Stad wil heraanleggen, alleen blijkt het moeilijk hiervoor aannemers te vinden. De smalle steegjes vormen immers een logistieke uitdaging. Daarom worden verschillende steegjes gebundeld aangeboden, de heraanleg van de eerste bundel staat gepland voor de tweede helft van 2018.”  Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit en Openbare Werken. 

De steegjes die dit jaar nog zullen heraangelegd worden zijn: Schoenlapperstraatje, Hoefslagstraatje, toegang beluik Phoenixstraat, Botermanstraat, Koolsteeg, Perkamentstraat en de Gilles Coppinsteeg. Ondertussen worden de andere smalle straatjes gegroepeerd en wordt met de kabel- en leidingbeheerders afgesproken wanneer deze worden vernieuwd.

FW_Cartoon