Een pendelbus voor Moskou

25 Januari 2018

Onlangs schrapte De Lijn eenzijdig een aantal haltes van tram 4 in de wijk Moscou omwille van de slechte staat van het wegdek. Na protest van de buurt en een unaniem goedgekeurde motie vanuit de gemeenteraad ging De Lijn overstag om een pendelbus in te zetten als alternatief.

"Dat de pendelbus er komt, toont aan dat actievoeren loont. Het blijft echter onbegrijpelijk dat De Lijn niet spontaan een alternatief voorstelde voor de honderden gedupeerde reizigers." Sara Matthieu, gemeenteraadslid.

"Dat de pendelbus er komt, toont aan dat actievoeren loont", reageert gemeenteraadslid Sara Matthieu. "Het blijft echter onbegrijpelijk dat De Lijn niet spontaan een alternatief voorstelde voor de honderden gedupeerde reizigers." Na de bevestiging van de pendelbus is het nu wel zaak ook de staat van de weg te verbeteren. Tot de heraanleg is De Lijn immers enkel van plan wat putten te repareren en de tramsporen op te vullen. Bevoegd schepen Watteeuw was het eens dat dit ruim onvoldoende is en vraagt De Lijn de hele straat te asfalteren. De Stad installeerde ook een zone 30 in de Vervaenestraat, om het wegdek te sparen en trillingen te beperken.