Één of twintig marathons...

04 April 2019

Één of twintig marathons...

Voorbije woensdag liepen 880 lagere schoolkinderen uit zes scholen in de Brugse Poort zo'n 840 kilometer, wat overeenkomt met twintig marathons. Bij de Gentse Groenen hoef je niemand te overtuigen over de meerwaarde hiervan.

Gemeenteraadslid Bert Misplon was nauw betrokken bij de voorbereiding en organisatie van het event.

 "Mijn drive? IK ben overtuigd dat sporten niet alleen erg gezond is, maar ook erg geschikt om mensen te verbinden, kansen te geven en zo een betere toekomst te bieden." Daar wil Bert, gewezen wereldkampioen twintigkamp, de komende jaren in de politiek werk van maken.

Ook schepen Elke Decruynaere is meer dan overtuigd van de meerwaarde van dergelijke schoolactiviteiten. "Lopen of wandelen zorgt ervoor dat de kinderen fitter zijn, maar ook gelukkiger. Sporten zorgt voor een goede fysiek, meer concentratievermogen en een hogere zelfwaardering!"
Als schepen wil Elke daar dan ook bewust op inzetten.

"Mijn drive? IK ben overtuigd dat sporten niet alleen erg gezond is, maar ook erg geschikt om mensen te verbinden, kansen te geven en zo een betere toekomst te bieden." - Bert Misplon, gemeenteraadslid

Daarom ging Sportaround langs op elke school om het startschot te geven van een actieve en gezonde periode. Elke school kon zelf kiezen hoe ze deze actieve periode invulden, bijvoorbeeld via bewegingstussendoortjes, beweegprikkels, start to run, one mile a day, … De leerkrachten kregen tweewekelijks een inspirerend mailtje met tips en tricks om meer te bewegen tijdens de schooltijd.

Trouwens, helemaal stoppen met actieve sport doet gewezen topsporter Bert niet. Dit weekend gaat hij zijn eerste marathon lopen. En net zoals de kinderen zich de voorbije weken grondig moesten voorbereiden op hun twintig marathons, heeft Bert dat ook moeten doen. Je kan hem volgens via deze tracking: http://live.sporthive.com/event/1528/Live