Duurzaam koken en lesgeven in Hotelschool Gent en CVO Gent

19 Mei 2022

Duurzaam koken en lesgeven in Hotelschool Gent en CVO Gent

Liefde gaat door de maag. Voor heel wat Gentenaars, leerlingen en lesgevers was het uitkijken naar de opening van de nieuwe keukens en het restaurant in Hotelschool Gent en CVO Gent. De leerlingen leren nu koken in hypermoderne en toekomstgerichte keukens. Ook jij kan van de kookkunsten genieten in een van de drie restaurants.

Duurzaamheid staat centraal 

Zoals overal in Gent, werd er bijzondere aandacht besteed aan toekomstgerichte en duurzame renovaties. Enerzijds is het gebouw duurzaam gerenoveerd. Anderzijds stond ook bij de keuze van de technieken de toekomst centraal. 

Behouden wat goed is en verbeteren waar nodig. De positieve kwaliteiten van het schoolgebouw -zoals zijn compactheid en logische structuur- werden behouden.

"Naast een duurzame renovatie was er ook aandacht voor milieuvriendelijke technische installaties in de keuken." - Hafsa El-Bazioui, schepen van Facilitair Management

Extra isolatie en aangepaste slimme sturing van de verwarmingsinstallatie, maakt dat deze school een stuk minder energie verbruikt. Ook ontharding en aansluiting op regenwater maakt de school toekomst-proof.

"Naast een duurzame renovatie was er ook aandacht voor milieuvriendelijke technische installaties in de keuken."

Minimale milieu-impact

"Zo koken leerlingen en cursisten vanaf nu op inductieplaten in plaats van op gasbekkens en is er een energiezuinig afzuigingssysteem", zegt Hafsa El-Bazioui, schepen van Facilitair Management.

De technieken werden ook duurzaam aangepast. De leerlingen leren nu koken op inductie in plaats van gas en energiezuinige toestellen en ventilatie zorgt voor een minimale milieu-impact.

Stedelijk onderwijs, degelijk onderwijs

"Ik ben zo fier op Hotelschool Gent en CVO Gent, die voor hun leerlingen en cursisten de lat hoog leggen, maar er tegelijk in slagen om met zorg en begeleiding iedereen een eigen weg te laten uitstippelen." - Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs

Steeds meer leerlingen kiezen voor de hotelschool. Het leerlingenaantal groeit gestaag. Ze verdienden dan ook een inrichting die een echte restaurantkeuken waardig is.

Zo worden de leerlingen nog beter klaargestoomd voor een carrière als chef-kok of maître d'hôtel. 

"De keukens waren echt aan vernieuwing toe en het resultaat is fantastisch. Als Stad nemen we onze verantwoordelijkheid om leerlingen en cursisten kwaliteitsvolle en toekomstgerichte opleidingen aan te bieden."

"Ik ben zo fier op Hotelschool Gent en CVO Gent, die voor hun leerlingen en cursisten de lat hoog leggen, maar er tegelijk in slagen om met zorg en begeleiding iedereen een eigen weg te laten uitstippelen", Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs.

Zelf genieten van de kookkunsten?

Bekijk hier de AVS reportage. 

Wil je eens van hun kookkunsten genieten? 😋 Dan kan je vanaf nu ook terecht in het nieuwe restaurant op de derde verdieping in de Lange Violettestraat 10: De Draecke.

👉 Info en reservaties via https://scholen.stad.gent/hotelschool/restaurants

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.