Drie nieuwe Blue-bike locaties

03 Juni 2021

Drie nieuwe Blue-bike locaties

Ook fan van de trein, maar problemen met die 'last-mile' verplaatsing op je bestemming? Tegen eind augustus vind je ook aan de stations van Drongen, Merelbeke en Wondelgem Blue-bike deelfietsen. "Een logische uitbreiding, gezien het grote succes van Blue-bike aan de stations Gent Sint-Pieters en Dampoort", zegt Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw.

Meer flexibiliteit en vrijheid

Aan elk nieuw station komen acht blue-bike fietsen. Zijn er meer nodig, dan worden er bijgeplaatst. De blauwe deelfietsen geven trein- en busreizigers meer vrijheid en flexibiliteit om de laatste kilometers van het station of mobipunt naar de eindbestemming af te leggen.

Zo wordt de keuze voor het openbaar vervoer een pak aantrekkelijker. En dat past perfect binnen het duurzaam beleid van schepen Filip Watteeuw.

Gent op kop

Gent was er als de kippen bij om vanaf de opstart van Blue-bike, in 2011, mee in te springen. Het was meteen een succes en ze worden steeds populairder. In niet-coronajaar 2019 groeide het aantal Blue-bikeritten met 40 procent tot in totaal 37.000 ritten.

Gent is daarmee de stad met de meeste Blue-bikeritten in België. De Arteveldestad telt ook het hoogste aantal abonnementen. En om het plaatje helemaal af te maken: De Fietsambassade, een sociaal tewerkstellingsinitiatief, staat in Gent in voor het onderhoud van de blauwe deelfietsen.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.