Diversiteit een meerwaarde voor organisaties!

07 Februari 2019

Diversiteit een meerwaarde voor organisaties!

Tijdens een ontmoeting met de nieuwe ambassadeurs van IN-Gent benadrukte schepen Van Braeckevelt zijn engagement om van Stad Gent een meer diverse organisatie te maken. “Deze diversiteit is een toegevoegde waarde voor onze diensten. Het is ook belangrijk dat elke Gentenaar zich herkent in onze organisatie.”, aldus de schepen.

Schepen Van Braeckevelt maakte vorige week kennis met de nieuwe ambassadeurs van IN-Gent, de organisatie bezig met intercultureel werken en samenleven in onze stad. Deze ambassadeurs zijn mensen met een migratieachtergrond. Zij willen anderen inspireren met hun persoonlijk succesverhaal, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt.

In zijn speech benadrukte Bram dat hij sterk gelooft in de kracht van diversiteit in een organisatie. Als schepen van Personeel zal hij met Stad Gent hierin ook het goede voorbeeld geven, onder andere via ambitieuze streefcijfers voor de aanwerving van personen met een migratie-achtergrond. Naast de meerwaarde voor de eigen organisatie, is het ook “belangrijk dat élke Gentenaar zich kan herkennen in onze stadsdiensten”, aldus de schepen.