Digitale infomarkt wijkmobiliteitsplan Dampoort-Oud-Gentbrugge groot succes

06 December 2020

Digitale infomarkt wijkmobiliteitsplan Dampoort-Oud-Gentbrugge groot succes

Op zaterdag en zondag gingen de digitale infomarkten door voor het wijkmobiliteitsplan (WMP) Dampoort & Oud-Gentbrugge. Meer dan 250 mensen namen deel, een teken dat het WMP heel wat interesse wekt. Dat kan ook niet anders, elk van de scenario’s die voorliggen betekenen een serieuze verbetering naar leefbaarheid en verkeersveiligheid.

Net een jaar geleden werd het WMP Dampoort-Oud-Gentbrugge opgestart. Ruim 2.700 meldingen kwamen binnen over punten waar het beter moet op vlak van mobiliteit. Op basis van deze input en vele andere gegevens zoals ongevallenstatistieken, snelheidskaarten, reistijdverlies …werden 3 scenario’s opgemaakt die de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de wijk zullen verbeteren. Door doorgaand verkeer uit te wijk te halen, daalt de hoeveelheid van het verkeer en komt er meer ruimte voor fietsers, voetgangers, openbaar vervoer en groen.

3 scenario's

De 3 scenario’s worden nu voorgelegd aan de bewoners en de betrokkenen. Een fysieke infomarkt kon niet worden georganiseerd wegens corona, maar op de vervangende digitale infomarkt werden de scenario’s nogmaals toegelicht en konden er vragen en meningen over elk van de scenario’s worden gedeeld.

Feedback

Feedback geven kan nog tot 13 december via volgende kanalen: op de website van stad gent (zoekterm wijkmobiliteitsplan), per mail: [email protected] of telefonisch via gentinfo 09 210 10 10.

*UPDATE (10 december 2020): Feedback verlengd tot 20 december!

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.