Dierendispensarium is verhuisd naar fantastisch nieuwe stek in Vogelenzangpark

21 Juni 2018

Dierendispensarium is verhuisd naar fantastisch nieuwe stek in Vogelenzangpark

Vorige week opende het prachtige nieuwe Dierendispensarium in het Vogelenzangpark. Het dispensarium is een dierenartsenpraktijk waar mensen met een laag inkomen terecht kunnen voor standaard medische zorg voor hun huisdieren, tegen een verlaagd tarief. In 2012 openden de Universiteit Gent, de Stichting Prins Laurent en de Stad Gent samen een dispensarium in een mini-pand in de Dampoortstraat. Maar dat was te klein en onaangepast aan de vereisten van een dierenartsenpraktijk anno 2018.

Tine: Het was geen evidente zoektocht om een geschikte locatie te vinden en éénmaal we dit pand in het Vogelenzangpark gevonden hadden, moesten de verschillende partners elk nog een deel van het renovatiebudget voorzien. Het voormalige seniorenclubhuis was immers toe aan een grondige renovatie. Het resultaat mag worden gezien, een prachtig dispensarium waar mensen met een laag inkomen terecht kunnen om hun huisdieren correct te laten verzorgen en opvolgen.”

 De Universiteit Gent, de Stichting Prins Laurent en de Stad Gent zorgden samen  voor financiële ondersteuning om de renovatie van, en de verhuis naar, het voormalige seniorenclubhuis mogelijk te maken. De Faculteit Diergeneeskunde van de UGent zorgde voor de medische uitrusting van het dispensarium, terwijl de afdeling kleine huisdieren sinds het prille bestaan waakt over de kwaliteit van de aangeboden diergeneeskundige zorgen. De dieren worden onderzocht en behandeld door dierenartsen, geassisteerd door laatstejaarsstudenten, die een deel van hun verplichte praktijkstage in het dispensarium van Gent uitvoeren. Het nieuwe dispensarium vormt een unieke plek om ervaring op te doen in de eerstelijnspraktijk. 

Voor de plechtige inhuldiging van de definitieve locatie van het dispensarium kwam ook Z.K.H. Prins Laurent van België op bezoek naar Gent.

Meer info: http://www.dierendispensarium.ugent.be/