De Jeugddienst gidst je door een beestige zomer

18 Juni 2020

De Jeugddienst gidst je door een beestige zomer

Het wordt een speciale zomer voor onze jeugd. Kinderen en jongeren mogen zich deze zomer -conform de maatregelen- in bubbels van maximum 50 uitleven en ze moeten per week kiezen voor 1 bepaalde bubbel. Dat heeft impact op de capaciteit die de aanbieders van het vakantie- en opvangaanbod kunnen leveren en het bepaalt ook hoe ouders de weekagenda van hun kind indelen.  Maar de organisatoren hebben hun werking aangepast en zijn klaar om een fantastisch aanbod aan te bieden.

Ook de Stad Gent doet haar duit in het zakje en lanceerde met “Operatie Beestige Zomer” een oproep aan alle Gentenaars die een extra activiteit of kamp willen organiseren. De Jeugddienst verzamelde alle initiatieven en maakte een overzicht.

“Ook deze zomer wordt een beestige zomer voor jong en oud in Gent! De organisatoren zijn er meer dan klaar voor en de Jeugddienst gidst je naar een activiteit die je op het lijf geschreven is.” - Elke Decruynaere, schepen van Jeugd

Pretfabriek

De Jeugddienst en het middenveld sloegen de handen in elkaar om voor elke jonge Gentenaar een gepast vrijetijdsaanbod te voorzien. Grote aanbieders zoals Free-time hebben nog voldoende vrije plaatsen.  De stedelijke speelpleinwerking Pretfabriek verdubbelde haar capaciteit ten opzichte van vorig jaar.

Maar ook andere speelpleinwerkingen en (private) aanbieders gaan tot het uiterste om de capaciteit, ondanks de corona-richtlijnen, te behouden of zelfs uit te breiden. En dan moet het extra aanbod nog bekendgemaakt worden, waarvoor de oproep nog loopt. Kinderen kunnen kiezen uit kampjes waar ze al dan niet blijven slapen, ze kunnen terecht bij mobiele werkingen die naar hun wijk komen, ze kunnen naar de opvang of het speelplein, ze kunnen knutselen, ontdekken, leren, genieten. 

Overzicht aanbod

Voor wie door het bos de bomen niet meer ziet, heeft de Jeugddienst een overzichtswebsite gemaakt. Op www.gent.be/zomervakantie vind je week per week alle mogelijke activiteiten.

Maar je kan ook telefonisch, via mail of ter plekke terecht aan de zomerse infobalie. De baliemedewerkers hebben het volledige zicht op het aanbod en helpen ouders of kinderen verder die nog op zoek zijn naar opvang of een activiteit voor de vrije tijd. De Jeugddienst is te bereiken in de Kammerstraat 12, 9000 Gent, via telefoon op het nummer 09 269 81 10, of per e-mail [email protected].