De Gentenaar is klaar voor herbruikbaar op de Zesdaagse

21 November 2019

De Gentenaar is klaar voor herbruikbaar op de Zesdaagse

"Waarom ontbreekt de herbruikbare beker (nog steeds) op de zesdaagse?", vroeg Hafsa El-Bazioui zich af tijdens een bewogen zesdaagse. Ze herhaalde de vraag op de gemeenteraad en deed zelf een voorstel voor de komende jaren.

We moeten overstappen op herbruikbare bekers waar we maar kunnen, ook op de Zesdaagse van Gent. Zonder de veiligheid uit het oog te verliezen

Van 12 tot 17 november genoten vele wielerliefhebbers van  een ongelooflijk straf evenement in onze stad, de jaarlijkse zesdaagse! Naast enkele pijnlijke valpartijen en beterschapswensen, ongelooflijk veel enthousiasme dook er ook wel teleurstelling en één pertinente vraag op.

"Waarom ontbreekt de herbruikbare beker (nog steeds) op de zesdaagse?", vroeg Hafsa El-Bazioui zich af tijdens de laatste gemeenteraad, waar ze dit punt agendeerde.

De organisatie van de zesdaagse koos dit jaar namelijk voor bio-afbreekbare bekers, een kleine stap in de duurzame richting en ‘conform het huidig advies van de politiedienst’, gaf schepen Sofie Bracke aan.

De veiligheid op dit groots event is uiteraard belangrijk maar waarom niet zoeken naar een Gentse oplossing waar duurzaamheid én veiligheid hand in hand gaan? "We moeten overstappen op herbruikbare bekers waar we maar kunnen, ook op de Zesdaagse van Gent. Zonder de veiligheid uit het oog te verliezen denken we écht dat we in 2020 kunnen genieten zonder een bekertapijt", beklemtoonde Hafsa.

Verder sloot Hafsa af met een pleidooi om ons Gents ambitieus middenveld meer te betrekken bij de beleidsvorming. Zo staat binnenkort de jaarlijkse evaluatie gepland staat tussen de schepen, de politie en de organisatie van de Zesdaagse. "Dat het een goed idee zou zijn om als stad ook onze partners uit het middenveld zoals bijvoorbeeld het GMF uit te nodigen op zo’n vergaderingen", sloot Hafsa haar tussenkomst af.