De Boommobiel komt naar de Muide

24 Mei 2018

De Boommobiel komt naar de Muide

Goed nieuws!  De komende maanden mogen de Gentenaars 5 extra speelcontainers verwelkomen.  De eerste, de Boommobiel wordt aanstaande vrijdag in de Manchesterstraat in Muide-Meulestede geplaatst.  

De eerste vijf containers werden geplaatst op plaatsen waar openbare ruimte is vrijgekomen door het Circulatieplan,” zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw. “Maar ook buiten de R40 verdienen Gentse kinderen meer ruimte om te spelen.”

Schepen van Jeugd Elke Decruynaere: “En daarom krijgen de bijkomende 5 containers een plek in de 19de- eeuwse gordel en de randwijken.  Dit brengt het totaal op 10 exemplaren die jaarlijks een andere plek in Gent zullen opzoeken. Zo worden kinderen op verschillende plaatsen in Gent geprikkeld en aangezet tot spelen.”

De speelcontainers zijn containers die niet groter zijn dan een klassieke werfcontainer maar die ontworpen zijn om kinderen te prikkelen en aan te zetten tot spelen of te verpozen.

Elke speelcontainer krijgt door het ontwerp ook een eigen invulling. Zo is de ene container meer geschikt om te klimmen en te klauteren en de andere container eerder geschikt om te huppelen en te springen. Elk speelcontainer krijgt ook een unieke naam.