Controle op betalend parkeren opgeschort

26 Maart 2020

Controle op betalend parkeren opgeschort

Al zeker tot en met 5 april* worden de controles op betalend parkeren in Gent opgeschort. Plaatsen voor bewoners of voor mensen met een beperking moeten verder gerespecteerd worden en in het autovrij gebied mag nog steeds niet worden geparkeerd.

"Met deze maatregel willen we vooral de vele zorgverstrekkers een hart onder de riem steken." - Filip Watteeuw

Hier zijn verschillende redenen voor zegt, schepen van Mobiliteit, Filip Watteeuw. "Door de coronacrisis zijn er een pak minder verplaatsingen van en naar de stad en is de parkeerdruk sterk gedaald. Maar met deze maatregel willen we vooral de vele zorgverstrekkers een hart onder de riem steken. Normaal hebben die een vergunning of kunnen ze er één aanvragen, maar we begrijpen dat dit in deze drukke tijden niet op de hoogste plank ligt. De parkeerwachters, die steeds met twee op pad zijn, worden nu ook niet langer blootgesteld. En mensen die niet kunnen betalen via een betaalapp worden niet langer verplicht om via het touchscreen parkeergeld te betalen." 

Schepen Watteeuw wijst er verder wel op dat het opschorten van de controles op betalend straatparkeren niet betekent dat automobilisten om het even waar kunnen parkeren. Plaatsen voor bewoners of voor mensen met een beperking moeten verder gerespecteerd worden en in het autovrij gebied mag nog steeds niet worden geparkeerd. De politie kan nog steeds ingrijpen bij foutparkeren. De parkeergarages blijven tot nader order wel betalend.

*UPDATE: De maatregelen die de Stad Gent heeft genomen om de zorg voor mensen in tijden van de quarantaine te vergemakkelijken worden automatisch verlengd voor de duur van de quarantaine.