Consultatieronde Arbeidspact volop aan de gang

21 Maart 2019

Consultatieronde Arbeidspact volop aan de gang

Schepen Van Braeckevelt is druk bezig met de voorbereiding van het Arbeidspact. Met dat plan wil Bram samen met de sociale partners en VDAB, iets doen aan de mismatch op onze arbeidsmarkt. Momenteel zijn er teveel openstaande vacatures  in de Gentse regio terwijl er ook veel werkzoekenden zijn. En dus is actie nodig, voor de Gentenaars én voor de bedrijven. Om de vinger aan de pols te houden, bezoekt Bram regelmatig een Gents bedrijf. Deze keer ging Bram luisteren in de haven.

“Het Arbeidspact zal met de voetjes in de klei geschreven worden. Bedrijfsbezoeken zijn een goede manier om mee te blijven met wat er écht leeft op onze arbeidsmarkt.” – Schepen van Werk Bram Van Braeckevelt

De schepen kreeg er een rondleiding en kon met eigen ogen zien hoe staal gestraald en anticorrosief behandeld wordt. Zwaar werk, waarvoor geen specifieke opleiding bestaat. Het bedrijf is dan ook voortdurend op zoek naar personeel. De bedrijfsleider benadrukte ook dat de bereikbaarheid van het havengebied een extra drempel is. Deze signalen zullen worden meegenomen bij de opmaak van het Arbeidspact.