CNG station Ivago: open voor iedereen?

14 Juni 2018

Enige tijd geleden opende Ivago het grootste CNG vulstation in België. Een belangrijke stap in het kader van de vergroening van onze vloot ophaalwagens. Raadslid Sara Matthieu vroeg of ook andere stadsdiensten, zoals de brandweer, er gebruik van kunnen maken.

Sara: “Ik ben blij dat we vanuit IVAGO deze dienst aan de Stad kunnen leveren. Met name voor de brandweer zou dit een grote meerwaarde kunnen betekenen. Voor grote vrachtwagens is CNG immers vaak haalbaarder dan bijvoorbeeld elektrisch rijden.”

Dat Ivago voluit gaat voor propere voertuigen is een zeer goede zaak voor ons milieu en luchtkwaliteit. Tegelijk zijn er nog heel wat andere stadsdiensten die zich ook zouden kunnen aansluiten. Het vulstation heeft twee methodes: fast fill en slow fill. De slow fill-stations worden ’s nachts gebruikt om de ophaalwagens op te laden, maar de fast fill kan ook door anderen gebruikt worden. Schepen Tine Heyse gaf aan dat de juridische en technische voorwaarden intussen in orde zijn om andere stadsdiensten toegang te geven. De Stad verwacht in het najaar een levering van  een aantal grotere CNG-wagens die dan van het vulstation gebruik kunnen maken.