Climate Alliance én Tine Heyse keuren resolutie over energiearmoede goed

06 Oktober 2022

Climate Alliance én Tine Heyse keuren resolutie over energiearmoede goed

Van 28 tot 30 september had de Algemene Vergadering en Internationale Conferentie plaats met als thema ‘Unlocking local potential driving global transition’. Zoals steeds met interessante lezingen, debatten en workshops. Zo ging gastspreker Gerhard Reese, professor in milieupsychologie aan de Universiteit van Koblenz, in op welke psychologische aspecten meespelen in het al dan niet aanzetten tot klimaatacties.

Energiecrisis

Schepen Tine Heyse, tevens co-voorzitter van Climate Alliance, nam deel aan een debat over de impact van de energiecrisis in gemeenten en wat steden en gemeenten kunnen doen om hun burgers en organisaties te ondersteunen. En wat zij verwacht van andere overheden.

Energiearmoede

Tine blikt tevreden terug op de resolutie over energiearmoede én het harde werk dat eraan vooraf ging. "Klimaatrechtvaardigheid maakt van oudsher deel uit van de identiteit van het klimaatstedennetwerk, zeker in zijn wereldwijde dimensie, en het perspectief van inheemse volkeren in het Amazonewoud in het bijzonder."

"Klimaatrechtvaardigheid maakt van oudsher deel uit van de identiteit van het klimaatstedennetwerk, zeker in zijn wereldwijde dimensie, en het perspectief van inheemse volkeren in het Amazonewoud in het bijzonder." - Tine Heyse, schepen van Klimaat

"Maar er was tot nu toe te weinig aandacht voor energiearmoede in onze steden en gemeenten. De resolutie die quasi unaniem werd aangenomen brengt hier verandering in."

Lees hier de resolutie

De resolutie is uiteraard geen eindpunt maar een start om meer goede voorbeelden uit verschillende steden uit te wisselen en gezamenlijke projecten op te zetten. In Hesperange werd alvast een interessante workshop gehouden.

Tine engageert zich om van Gent een frontrunner te maken in het bestrijden van energiearmoede en sociaal klimaatbeleid. Andere overheden moeten dat wel mee mogelijk maken.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.