CitadelPARK, geen CitadelPARKING

01 Maart 2018

CitadelPARK, geen CitadelPARKING

Groen pleit al lang voor een opwaardering van het Citadelpark. Het park heeft heel wat troeven: het is groot, ligt centraal in de stad, buffert de drukke stadsring en herbergt enkele unieke bomen. Heel wat potentieel dus om er opnieuw een prachtig stuk groen van te maken. Die plannen worden nu concreet.

"Het Citadelpark zou een plek moeten zijn die Gentenaars van jong tot oud onbezorgd samenbrengt. Een park is geen parking." Bram Van Braeckevelt, fractieleider

Vaak gebruiken automobilisten het park als parkeerplaats. In principe mag er enkel uitzonderlijk op de betonvlakte geparkeerd worden, als er evenementen zijn door de organisatoren ervan. De parkings van Gent-Sint-Pieters en het Sint-Pietersplein liggen op wandelafstand van het Citadelpark. Raadslid Bram Van Braeckevelt merkte al vaker op dat het Citadelpark als parking wordt gebruikt, ook op dagen dat er geen evenementen zijn. Daarom vroeg hij aan burgemeester Termont (sp.a) naar een structurele oplossing. Die bevestigde dat dit inderdaad niet kan. De wijk- en verkeerspolitie zal zich beraden om dit nog beter op te volgen en te sanctioneren. Bovendien zal de Groendienst actie ondernemen om nog beter de toegang van wagens tot het park te verhinderen.

​Bram is tevreden met het antwoord. "Het Citadelpark zou een plek moeten zijn die Gentenaars van jong tot oud onbezorgd samenbrengt. Een park is geen parking."