Circusplaneet strijkt neer in Nieuw Gent

15 November 2018

Circusplaneet strijkt neer in Nieuw Gent

In het kader van het stadsvernieuwingsproject maakt de Stad €40.000 middelen vrij om de Circusplaneet een aanbod in Nieuw Gent te laten ontwikkelen. De organisatie zal er via haar succesvolle, buurtgerichte circusmethodiek werken aan talentontwikkeling, diversiteit en community in de wijk.

"Circus geeft kinderen en jongeren de kans om hun talent te ontplooien en brengt mensen dichter bij elkaar. De wijkgerichte werking van Circusplaneet is al jaren een succes in de Brugse Poort. Dit door het inzetten op vindplaatsgericht werken, door een intense samenwerking met scholen en buurtorganisaties. Als schepen van jeugd ben ik fier dat we Circusplaneet de kans kunnen geven die lijn door te trekken naar Nieuw Gent”, besluit Elke Decruynaere.

In 2015 cofinancierde de Stad de aankoop van de kerk in Malem met een investeringssubsidie van 100.000 euro.  De organisatie toverde de kerk om in een circuszaal met een ontmoetingsruimte voor de buurt en verstevigde zo haar werking in Malem.  Nu is Nieuw Gent aan de beurt.  Circusplaneet is hiervoor op zoek naar een wijkcoördinator. De vacature kan je hier vinden.