Circularwork.space bouwt leegstaand pand om tot circulaire werkplek

03 Maart 2022

Circularwork.space bouwt leegstaand pand om tot circulaire werkplek

Wat heeft circulaire economie te maken met het klimaatbeleid? We leggen de vraag voor aan klimaatschepen Tine Heyse

Circulaire economie belangrijke pijler in klimaatbeleid

"Een ambitieus klimaatbeleid beperkt zich niet tot het aanpakken van de directe koolstofuitstoot via verwarming, industrie of mobiliteit."

"Onze consumptie – van gsm’s over meubels tot voeding – veroorzaakt heel wat indirecte CO2-uitstoot. Het is niet omdat deze uitstoot niet op Gents grondgebied plaatsvindt – grondstoffen en productie bevinden zich wereldwijd – dat we er blind voor zijn."

"Onze consumptie – van gsm’s over meubels tot voeding – veroorzaakt heel wat indirecte CO2-uitstoot." - Tine Heyse, klimaatschepen

Circuit Circulair

Initiatieven die het gebruik van grondstoffen en materialen verminderen en producten langer in de kringloop houden wil Stad Gent aanmoedigen. Dat doet ze onder andere met de wedstrijd Circuit Circulair.

Tine: "De eerste editie was meteen een schot in de roos: 23 projecten werden ingediend. Het doet deugd te zien dat zoveel starters enthousiast waren voor deze wedstrijd. De jury selecteerde 3 winnaars die samen 100.000 euro ontvangen."

Labland vzw zal de 30.000 euro gebruiken om demonteerbare kantoren te creëren.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.