Circulaire bureaus in het stadhuis

20 Januari 2022

Circulaire bureaus in het stadhuis

Schepen El-Bazioui en haar kabinet huizen sinds begin januari in het stadhuis. Het team rond Hafsa is dan wel helemaal nieuw, de kantoren van de schepen zijn ingericht met hergebruikte meubels. De dienst Service & Logistiek zet immers steeds meer in op circulair materialenbeheer, onder het motto voorkomen, benutten en hergebruiken. Zo kreeg het kantoor van schepen El-Bazioui een 'pre-loved' bureau, tafel, stoelen en kasten.  

Dit is niet enkel weggelegd voor de bevoegde schepen. Het departement Facility Management heeft een heuse 'circulaire loods'.

In een grote organisatie wordt nogal wat verhuisd: diensten breiden uit of gaan samen met anderen, nieuwe functies worden opgestart etc. Deze loods dient onder andere voor de tijdelijke opslag van kantoormeubilair tijdens verbouwingen. Maar de loods fungeert ook als doorgeefluik. Meubels en toestellen kunnen hergebruikt worden binnen de stad of in latere fase bij non profit-organisaties. 

Interne duurzame principes

Op termijn komt er ook een eenvoudige web-toepassing zodat deze manier van herstellen van materiaal, doorgeven en hergebruiken, nog eenvoudiger en gekender wordt – eerst en vooral binnen de stadsorgansiatie zelf. Het is een voorbeeld hoe de stad intern dezelfde duurzame principes toepast die we ook promoten bij onze inwoners en lokale ondernemers.

Momenteel worden deze kantoren in het stadhuis amper gebruikt, maar ze staan klaar zodra de covid-context het toelaat.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.