Circulair netwerkevent groot succes

01 April 2022

Circulair netwerkevent groot succes

Watt Factory bruiste woensdagavond. De afsluiting van de wedstrijd Circuit Circulair werd meteen ook het eerste netwerkevent voor circulaire Gentse doeners. Eén ding staat vast: aan circulaire initiatieven en ideeën geen gebrek.

Van weesboot naar deelboot

De eerste laureaat van Circuit Circulair is Straal. Zij bieden een oplossing voor kapotte en afgedankte bootjes en combineren dit met een leerplek voor personen met afstand tot de arbeidsmarkt. De gerenoveerde bootjes worden als deelboot ingezet en worden het toonbeeld van duurzame mobiliteit op het water.

Hitch Concept

Esther Laga kwam met een simpel maar lumineus circulair idee. Zij ontwikkelde een prototype om allerhande plaatmaterialen te klemmen in diverse toepassingen zonder schade aan te brengen. Met de HITCH-verbinders zijn modulaire set-ups kinderspel: elke constructie is integraal demonteerbaar en alle onderdelen zijn opnieuw inzetbaar voor andere toepassingen.

Tine Heyse:"Het was een beetje wennen, nog eens een netwerkevent, maar wat een leuke sfeer. Iedereen genoot ervan en er werden héél wat ervaringen uitgewisseld."

Lege Gentse winkelpanden worden circulaire co-werkplekken

Met hun project circulairwork.space wil Labland vzw Gentse winkelpanden die minstens een jaar leeg staan nieuw leven inblazen. Dat doen ze door er circulaire co-werkplekken in onder te brengen. De inrichting is circulair met gerecupereerde of hernieuwbare materialen. En demonteerbaar zodat alles quasi integraal en vlot verhuisd en hergebruikt kan worden op de volgende locatie.

Circômplex

Enkele weken geleden werd Circômplex boven de doopvont gehouden. Zij waren meteen enthousiast om hun project te komen pitchen en maakten collega’s warm om samen te werken aan een inclusieve en sociale circulaire economie. Aan ruimte alvast geen gebrek op de oude Vynckiersite.

Sociaal Circulaire Hub Gent

De Sociaal-Circulaire Hub Gent helpt ondernemers, burgers en overheden met elkaar in contact komen om nieuwe circulaire activiteiten te ontwikkelen met potentieel om tewerkstelling te creëren in de Gentse Sociale Economie. Bij hen ben je aan het juiste adres voor advies op maat.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.