Circuit Circulair: Stad lanceert tweede editie circulaire wedstrijd

15 December 2022

Circuit Circulair: Stad lanceert tweede editie circulaire wedstrijd

Tine Heyse, klimaatschepen: "Als Stad zetten we niet alleen in op onze directe CO2-uitstoot. Ons materiaalgebruik draagt ook bij tot die uitstoot. Een circulaire transitie is dus een noodzakelijk onderdeel van een ambitieus klimaatbeleid. Met deze wedstrijd willen we Gentse circulaire koplopers ondersteunen. De eerste laureaten boekten ondertussen mooie resultaten, en dus kiezen we resoluut voor een tweede editie."

Jij een circulair idee?

Het kan zowel gaan om circulaire product- en procesinnovatie, als om de realisatie van nieuwe technologieën, tools of businessmodellen in de praktijk. Circulaire projecten verminderen de milieu-impact van productie en/of consumptie van onder andere elektronica en ICT, batterijen en voertuigen, bouw(materialen), voeding, verpakkingen, kunststoffen en textiel.

Broed jij op een idee? Hou de website van de Stad in de gaten. Inschrijven zal kunnen tot midden maart. Laat je alvast inspireren door Straal, HITCH Concept en Circularwork.space.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.