Een nieuwe, buitenlandse toeristische campagne

06 Mei 2021

Een nieuwe, buitenlandse toeristische campagne

Toerisme Vlaanderen start samen met de Vlaamse kunststeden een meerjarige, internationale campagne om Gent, Antwerpen, Brugge, Leuven en Mechelen in de kijker te zetten. Gent profileert zich daarin als rebels én romantisch. De focus verbreedt daarmee sedert lang van het binnenlands naar ook het internationaal toerisme.

Knipoog naar Londen en Parijs

Met de campagne profileren de Vlaamse kunststeden zich in het buitenland opnieuw als toeristische topbestemming, met de nadruk op de voordelen van een uniek imago buiten de gebaande paden. In de eerste campagnebeelden vergelijkt Gent zich met een knipoog met steden zoals Parijs en London. Gent zet zich in de markt als rebels én romantisch, onder meer via de webpagina's Gent leeft, dag en nacht en Gent met z'n tweetjes: romantisch citytrippen.

"Een stad moet geen miljoenen inwoners hebben om een topbestemming te zijn." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme

De Vlaamse kunststeden en Toerisme Vlaanderen werken opnieuw zeer goed samen aan de relance met deze nieuwe campagne gericht op het buitenland. We presenteren ons op een ludieke manier als alternatief voor de grote jongens. Een stad moet geen miljoenen inwoners hebben om een topbestemming te zijn, toch? Dat bewijzen wij elke dag opnieuw.

Andere campagnes lopen door

Naast deze gezamenlijke campagne blijft VisitGent ook zelf hard werken aan het gericht bereiken en overtuigen van toeristen. Huidige campagnes zoals Ghent Without You en het nieuwe USE-ITplan houden tijdens de coronatijd onze Arteveldestad bovenaan het wenslijstje van potentiële bezoekers ‘voor als het weer mag’. Afhankelijk van de situatie per land worden deze digitale campagnes verder uitgebreid om citytrippers te overtuigen om voor Gent kiezen en een verblijf te boeken.

Toerisme van de toekomst

De campagnes van Visit Gent worden steeds bedacht en gericht met de visie over het toerisme van de toekomst in het achterhoofd. Daarbij is het evenwicht tussen de leefbaarheid van de stad en de meerwaarde van toerisme het uitgangspunt.  

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.