Broodnodige verlenging tramlijn 4 komt er!

02 Mei 2019

Broodnodige verlenging tramlijn 4 komt er!

Te lang is onze stad onderbedeeld geweest wat nieuwe traminfrastructuur betreft in vergelijking met andere steden. Daarom reageerde raadslid Sara Matthieu namens de Groen-fractie erg tevreden op de samenwerkingsovereenkomst met De Lijn, het Vlaamse Gewest en TMVW, om een nieuw stuk tramlijn te voorzien van het Neuseplein tot aan Dampoort.

Alle partijen ondertekenen een overeenkomst om het studiewerk van het project Tramlijn Oude Dokken aan te vatten. Deze verlenging van lijn 4, waar onze fractie en schepen Watteeuw in het bijzonder al zo lang naar vragen, is broodnodig, stelde Sara, want als we willen dat mensen minder de auto nemen voor verplaatsingen in onze stad dan moeten we zorgen voor comfortabele alternatieven. Zeker bij een grote mobiliteitshub als de Dampoort en  als we de komende jaren  veel woningen willen bijbouwen aan de Dokken.

De realisatie van de Verapazbrug en de verlegging van de stadsring naar de Afrikalaan zorgen voor een enorme opportuniteit voor de mobiliteit en de leefbaarheid van de Dokken. Door van deze opportuniteit nu gebruik te maken, bouwen we samen aan een leefbare toekomst van deze gehele stadswijk.

En uiteraard, zo besloot Sara, is de Groen-fractie tevens blij te zien dat ook veilige fietswegen worden meegenomen in dit samenwerkingsakkoord, zo realiseren we een win-win voor duurzame verplaatsingen.