Broei opent op nieuwe locatie

04 Mei 2023

Broei opent op nieuwe locatie

"Dit is engage, empower, care allemaal op één plek, in één organisatie." - Hafsa El-Bazioui, schepen van Jeugd en Facilitair management

In het kader van Ghent European Youth Capital 2024 neemt Broei haar intrek op site Nieuwland, naast KAPOW, Nerdlab, Grafitti vzw en TEJO. Afgelopen weekend opende Broei hun nieuwe locatie. Het was de start van de tijdelijke plek die mee vorm gegeven zal worden door jongeren en organisaties. Schepenen Hafsa El-Bazioui en Bram Van Braeckevelt openden de loods voor een weekend vol met activiteiten. 

Van lege loods naar hippe doe- en denkplek

De voorbije maanden toverde het team van Broei de loods om tot een creatieve en uitnodigende plek voor jongeren. Na twee maanden verhuizen, bouwen en plannen maken was het eindelijk tijd om iedereen uit te nodigen.

Schepen Hafsa El-Bazioui en schepen Bram Van Braeckevelt waren ook van de partij. Het beschikbaar maken van een plaats waar jongeren kunnen denken, doen en zich volledig uit kunnen leven, is volgens beiden belangrijk 

"Jongeren die zelf de handen uit de mouwen steken en met passie een lege loods omtoveren tot een plaats waar jongeren zich thuis kunnen voelen en er voor elkaar kunnen zijn. Dat is engage, empower, care allemaal op één plek, in één organisatie", zegt Hafsa El-Bazioui, schepen van Jeugd en Facilitair management.

Wie?

Verschillende geselecteerde jongerenorganisaties kunnen vanaf nu in dit open huis terecht. Jongeren hebben nu nog meer ruimte en middelen, ruimte en middelen die essentieel zijn voor hun ontwikkeling. 

Broei wilde iedereen laten kennismaken met de organisaties die deel zullen uitmaken van Broei 2023. Ze doen dat aan de hand van een expo, waarin de 31 organisaties hun plannen voor komende maanden uit de doeken doen.

"Ze creëerden in deze loods een veilige creatieve space waar er ruimte is om gezellig samen te zijn, een expo te bezoeken, te jammen, te tafelen, te dansen …" - Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten

Enkele organisaties gaven ook een eerste voorsmaakje van hun project aan de hand van een performance. Van dans, tot poëzie en een skate contest. 

Feesten in al haar facetten

"Broei bewijst dat 'feesten' niet onder één noemer kan worden gebracht, maar dat het zoveel meer is."

"Ze creëerden in deze loods een veilige creatieve space waar er ruimte is om gezellig samen te zijn, een expo te bezoeken, te jammen, te tafelen, te dansen … Kortom om samen te feesten in al haar facetten", zegt Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten.

Gent EYC 2024

BROEI zal het bruisende centrum worden van de European Youth Capital 2024. Via een open oproep ging Stad Gent op zoek een organisatie die dit project in handen wou nemen.

De jury verkoos BROEI, die zelf ook nog op zoek waren naar een nieuwe locatie. Het belooft een mooie samenwerking te worden waarbij er een heleboel optredens en activiteiten zullen plaatsvinden.          

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.