Bouw fietsonderdoorgang Contributiebrug goedgekeurd!

28 April 2020

Bouw fietsonderdoorgang Contributiebrug goedgekeurd!

De gemeenteraad van april heeft de bouw van de fietsonderdoorgang onder de Contributiestraat langs de Coupure Links goedgekeurd. “Deze veilige onderdoorgang wordt  een belangrijke schakel in het uitgebreide Gents fietsnetwerk”, zo ligt Filip toe.

Vernieuwing van de buurt

Naast een vlotte en veilige doorrit voor fietsers zorgen de werken ook voor meer groen. In deze plannen wordt naast de fietsonderdoorgang ook de bouw van het Hembysebolwerk goedgekeurd. Het Jan Van Hembysebolwerk wordt immers ingericht als groenzone met wandel- en fietspaden. Tenslotte wordt de bestaande Tweegatenbrug die al lang is afgesloten voor autoverkeer ook vernieuwd.

 “Naast een vlotte en veilige doorrit voor fietsers zorgen de werken ook voor meer groen.” – Filip Watteeuw

De nieuwe Tweegatenbrug zal enkel bruikbaar zijn door fietsers en voetgangers”, zo licht Filip Watteeuw, schepen van Openbare Werken, Publieke Ruimte en Mobiliteit, toe.

Start eind 2020

De bouwwerken van dit omvangrijke project starten eind 2020 en zullen ongeveer anderhalf jaar duren. Gedurende de duur van de werken zal er alles aan gedaan worden om de hinder voor de buurtbewoners en passanten zoveel mogelijk te beperken.

Beeld: Toekomstplannen Stad Gent

Wil je vanaf nu op de hoogte blijven van de belangrijkste realisaties van Groen Gent? 

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontdek hoe we samen Gent
menselijker, eerlijker en gezonder maken.